Hammashoitopelko

Hammashoitopelko on tavallista, luvallista ja luonnollista . Lähes jokainen jännittää hammashoitoon menoa tai tuntee sen epämiellyttäväksi.Vakava-asteisena  siitä kärsii eri lähteiden mukaan 5 % väestöstä.

Pelkäävä ihminen välttää kaikin keinoin hammaslääkärille menoa ja mitä enemmän vuosia edellisestä käynnistä kuluu, sitä vaikeammaksi tulee ajan varaaminen. Hoitamattomat hampaat voivat aiheuttaa vakavia terveydellisiä ongelmia ja vaikeuttavat sosiaalista kanssakäymistä.

Kerro reilusti pelostasi ja aiemmista kokemuksistasi. Otamme ne huomioon hoitoa suunniteltaessa ja totuttautuessasi hoitotilanteeseen.

HammasPirtassa pyrimme kivuttomaan hoitoon pintapuuduttein ja käyttämällä hellää puudutustekniikkaa (mikroprosessoriohjattu Wand –puudutuslaite). Hoito on mahdollista  tehdä myös jännitystä ja pelkoa poistavan esilääkityksen avulla tai käyttämällä ilokaasurentoutusta.

Tarvittaessa hampaasi voidaan hoitaa nukutuksessa kertakäynnillä, jolloin et tunne pelkoa etkä kipua.

Hammashoitopelkoa voi lieventää hankkimalla itselleen myönteisempi hoitokokemus. Varaa aika HammasPirtaan, kokeile ja ylläty positiivisesti.

Hammashoitopelko